example

Uși glisante clasice sau de tip hambar.

Ușile glisante au fost folosite încă sute de ani in urmă, dar oricum sunt considerate moderne. Acest fapt se datorează evoluției mecanismelor de glisare și a diversificării tipurilor de materiale folosite pentru foile de uși. 

La Etalon Doors am ales să aducem ușile marca Profil Doors, care are în paleta sa toate cele trei tipuri de mecanisme de glisare. 

   - Glisantă de-a lungul peretelul cu mecanism acoperit cu cornișă din același material ca și foaia de ușă,

   - Glisantă IZYDA cu mecanism rustic, 

   - Glisantă MAGIC sau GHOST - cu sistem de glisare invizibill. 

 

 

Ușa glisantă de-a lungul peretelui este cea mai comună și mai des întâlnită, are ca și principiu de deschidere glisarea pe mecanismul fixat pe perete. Construcția sistemului poate fi cu o singură clapă sau cu două, atât în interiorul peretelui, cât și în exteriorul lui. În setul cu uși duble foaia ușii se află pe aceeași linie cu fiecare dintre uși, la deschidere, se ascunde în interior.

Mecanismul poate fi atât în exteriorul peretelui cât și în interior. Fapt care permite o asortare mai bună cu tipul designului. Atâta doar că mecanismul de tip interior se montează până la finisarea peretelui pe când cel exterior poate fi fixat după ce peretele este gata finisat.

 

Sistem de glisare exterior

 

Cu acest mecanism de glisare se potrivesc cele mai multe modele de foi de uși din colecțiile Profil Doors. Accesează oricare dintre colecțiile expuse mai jos și alege modelul și culoarea preferată.

Sau rulează mai jos pentru celelalte tipuri de uși glisante. 

 

   
Seria SMK Seria STK STP U uși albe sau negre VG uși de interior ultramoderne
X uși de interior de lemn XN uși de interior de stejar Z uși de interior Uși pentru oficii și case

Uși clasice și moderne albe

       

 

 

O altă ușă glisantă demnă de atenție este cea cu sistem metalic rustic de glisare, UȘA IZYDA.

Românii o numesc UȘĂ DE TIP HAMBAR, Profil Doors a numit-o IZYDA, pentru că are o alură grecească, seamănă cu acele uși folosite încă în antichitate de către iscusiții ingineri greci. Acest mecanism de glisare este destul de masiv, metalic și arată spectaculos în combinație cu texturi de lemn sau piatră. Armonizează frumos un interior prin contrast, se poate asocia atât cu încăperi minimaliste unde mecanismul rămâne pe post de decor al camerei sau într-o încăpere în stil LOFT unde acest mecanism va completa stilul industrial al oficiului sau apartamentului. Ușa de tip hambar a devenit foarte populară în casele și oficiile moderne sau loft din România în ultimii câțiva ani doar, sunt întâlnite chiar și pe stilurile scandinave.

Ușile de tip hambar pot fi cu adevărat un element de decor foarte impozant, exprimă putere, durabilitate și statornicie. 

 

Mecanismul de glisare IZYDA

Uși glisante tip hambar

    

   - Se potrivește aproape cu toate tipurile de fețe de uși din colecțiile prezentate mai sus, doar cu mici excepții,

   - Se montează după ce pereții sunt finisați,

   - Se potrivește atât cu stilurile minimaliste cât și cu cele moderne,

   - Este extrem de durabil, ușa va ține și va servi o viață,

   - Este destul de puternic va ține și ușile grele pline. 

 

Dacă vrei astfel de ușă în casa sau biroul tă solicită o ofertă personalizată, sună acum +40 (755) 476 598

 

A treia ușă glisantă pe care o aduce pe piața noastră Profil Doors este Ușa MAGIC sau GHOST. Ușa cu mecanism de glisare invizibil. 

 

 

Am făcut o prezentare mai amplă a acestei uși pe pagină aparte pentru că e tât de inovatoare și frumoasă încât nu aveam cum s-o înghesui aici.

 

 

Accesează pagina Magic Door. 

 

          Ușa glisanta moderna

Sau continuă să te inspiri din lucrările făcute de designeri sau proprietari de apartamente și case care au ales ușile de marca Profil Doors. Am adunat mai jos o selecție de imagini, inspiră-te!

Ușă glisantă de bucătărie sau dressing

Usa glisantă ultra modernă

PS: Dacă vrei să fim noi consultantul tău pentru uși, doar contactează-ne +40 (755) 476 598

Îți răspundem imediat la toate întrebările, venim să vedem proiectul tău și să facem măsurările necesare, iar mai târziu livrăm gratuit și îți recomandăm montatori iscusiți.

Ție îți va rămâne doar să faci poze faine de Instagram   :)

arrow
Suna acum Cere oferta

Am deschis showroom etalon și în Iași!

+40 (755) 476 598 Strada Canta nr. 39 Bl. 508 Iași, Romania info@etalon.ro