UȘA PENTRU BAIE- recomandări pentru o alegere corectă pe termen lung.

20 January, 2020 Mariana Melnic Ușă baie, usa baie, usi baie, usa pentru baie, usi pentru baie,

Usa baie, usi baie, usi pentru baie Bucuresti

 

Dacă planifici renovarea băii sigur ai început cu o listă de întrebări despre fiecare piesă pe care o vrei acolo și în special despre ușa care s-ar potrivi cel mai bine. Aici, în acest articol poți afla câteva dintre principiile alegerii ușii de baie potrivite. Și chiar primi idei bune pentru o alegere reușită.

Ușa pentru baie are o listă mai riguroasă de cerințe la care trebuie să facă față. De aceea este foarte important să fii atent atunci când faci alegerea, dacă vrei ca ușa băii tale să arate bine mult timp și să funcționeze impecabil mulți ani - alege smart. 

Care sunt cerințele sporite față de ușile pentru baie și veceu: 

  1. Rezistență la umiditate; 
  2. Rezistență la variațiile de temperatură;  
  3. Izolare termică și fonică;  
  4. Practicitate,
  5. Aspect estetic frumos. ​

 

Usa pentru baie, usa baie, usi de baie, usi baie   

REZISTENȚA LA UMIDITATE A UȘII DE BAIE

Este cert că umiditate la baie este cel mai solicitant factor care expune ușa la uzură. Respectiv ușa de baie trebuie să fie în primul rând rezistentă la umiditate sporită. 

Într-o familie obișnuită, baia este camera cea mai solicitată și destul de îngustă, aglomerată cu diferite obiecte de mobilier și igienă, cu chiuvetă și duș de la care se produc mulți aburi și stropi de apă care ajung regulat pe suprafața ușii și o uzează. Tocmai din acest motiv este maxim important să fii atent când faci alegerea ușii. 

Dacă am face o categorisire mai generalizată am putea identifica 3 tipuri majore de uși potrivite pentru baie: Ușa din PVC, Ușa din Lemn și Ușa din lemn cu înveliș de POLIPROPILENĂ.

Este foarte clar că ușa din plastic este cea mai reziztentă la umiditate, dar e destul de neplăcută ca și aspect, respectiv dacă ai un apartament de bun gust nu vei alege astfel de ușă. Ușa din Lemn este cu siguranță o alegere frumoasă, dar dintre toate 3 prezentate mai sus este cea mai puțin rezistentă, pentru că lemnul în sine este un material cu grad de absobție destul de sporit, iar la umiditate își schimbă considerabil dimensiunile și formele, char și culoarea. E adevărat că tehnologia a evoluat destul de mult și că vopselele și lacurile cu care se acoperă ușile au evoluat și ele. Dar totuși EVOLUȚIA TEHNOLOGICĂ a evoluat chiar și mai departe decât am putea crede. Pentru că acum avem UN TIP NOU  DE UȘI DE INTERIOR - DIN LEMN CU ÎNVELIȘ DE POLIPROPILENĂ. 

Usi rezistente la umiditate, usi bune pentru baie

Ușile cu înveliș de polipropilenă sunt o simbioză dintre cele 2 tipuri de uși sus menționate. Pentru că:

  1. Au un grad de absorbție foarte și foarte scăzut. Ușile acoperite cu polipropilenă nu se tem de umiditate. Acoperirea în sine este rezistentă la umiditate, este aplicată pe foaia de ușă și mulaje folosind tehnologia de ambalare circulară.

  2. Este ecologic și nu conține substanțe chimice periculoase (fenol și clorură), polipropilena este un material folosit pe larg și în industria alimentară, deci este maxim inofensivă pentru sănătatea ta și a copiilor tăi. 

  3. Polipropilena se caracterizează prin rezistență crescută la deteriorare, rezistență la impact. Suprafața este foarte greu de zgâriat, evident că dacă te strădui tare, atunci desigur o poți deteriora și lăsa urme, dar prin comparație cu alte materiale este mult mai rezistentă. Aceste uși nu se tem nici de copii năzbâtioși, nici de animale de companie jucăușe și curioase. 

  4. Spre deosebire de furnirurile naturale, polipropilena tolerează cu ușurință substanțele chimice de curățare. Același stilou sau marker  este ușor șters de soluție fără consecințe pentru acoperirea ușii.

 

Usi pentru baie, usi de baie, usi baie, usa pentru baie, usa de baie, usa baie

REZISTENȚA LA VARIAȚIILE DE TEMPERATURĂ. 

La fel ca și umiditatea, temperatura în camera de baie fluctuează permanent. Respectiv acest factor influiențează considerabil comportamentul ușii în timpul uzului. Lemnul suferă modificări de formă și dimensiuni, dar fiind învelit în polipropilenă suportă foarte ușor aceste schimbări ale termometrului. Respectiv și la acest capitol în topul alegerilor va rămâne Ușa din lemn învelită în polipropilenă. 

 

IZOLARE TERMICĂ ȘI FONICĂ.

Ușle pe care le propunem noi sunt cele de marca ProfilDoors. Acest producător evoluează în industria de producere a ușilor de interior de peste 17 ani, în tot acest timp a mers orientat spre cele mai noi și mai evoluate tehnologii. Respectiv ușile sunt bine dotate cu diverse sisteme care să faciliteze exploatarea ușilor în diferite condiții. 

 

PRACTICITATEA UȘILOR DE BAIE.

La acest capitol vor trebui menționate câteva cerințe foarte importante: 

Direcție și mecanism de deschidere. Dacă baia este mică și aglomerată cu mobilier și obiecte de igienă, atunci spațiul de deschidere devine foarte incomod sau insuficient. Pentru a favoriza o deschidere confortabilă și eficientă se poate alege deschiderea în extreior. Dar de multe ori și antreul spre baie poate fi unul foarte îngust ori chiar poate veni cu intrare din dormitor unde patul poate fi destul de aproape de ușa băii. Și atunci ar fi foarte util un mecanism de deschidere alternativă. La noi puteți găsi uși Glisante, Rotor (pivotante), Pliante de tip Carte, Pliante în exteriorul tocului de tip Compak. Astfel că nu există problemă de spațiu limitat care sa nu găsească soluționare în paleta de uși de interior pe care le propune showroom-ul ETALON.RO. Limita poate fi doar imaginația și bugetul de care dispui. 

 

arrow
Suna acum Cere oferta