Reorganizare creativă a spațiului dintre bucătărie și living: descoperă sistemul de deschidere prin glisare

04 October, 2019 Mariana Melnic Uși glisante, uși de bucătărie, uși de living, uși pentru separeu,

Trendurile ultimilor ani arată că cele mai îndrăgite design-urile de interior sunt cele în care domină spațiul deschis, iar asta deseori se realizează prin combinarea livingului și a bucătăriei, care se diferențiază una de cealaltă doar prin decor. Atuul acestor spații constă în iluzia de interior spațios pe care o crează, dar și mobilitate mai facilă în aceste locuințe.

 

Cu toate acestea, uneori designurile cu accent pe open-space sunt mai puțin practice, mai ales atunci când vine vorba despre intimitate sau pur și simplu când te-ai plictisit și vrei să aduci o schimbare de interior. 

 

Divizarea livingului de bucătărie ți-ar aduce următoarele beneficii:

 

    - Fiecare cameră are propriul spațiu și o intimitate sporită

    - Delimitarea activității din fiecare cameră

    - Gătit fără ca restul casei tale să miroase a mâncare

 

Având în vedere aceste avantaje, am dori să îți arătăm câteva idei originale și practice pentru a separa aceste spații din locuința ta:

 

Prima dintre soluții este ușa glisantă! Dacă te ciocnești pentru prima dată cu acest termen, află că ușa glisantă este un tip de ușă care se deschide orizontal prin glisare, de obicei paralelă cu un perete. Ușile glisante pot fi montate fie pe partea de sus a unei șine, fie suspendate deasupra, iar unele tipuri „dispar” într-un perete atunci când se deschid.

 Pune-ți creativitatea în mișcare atunci când vrei să alegi o ușă glisantă, întrucât există o varietate de modele, materiale, dimensiuni și culori dintre care trebuie să o descoperi pe cea mai potrivită designului tău.

 

Dacă locuința ta este în stil minimalist, ușile din colecția U de la Profil Doors se vor încadra perfect în design.

Ușă glisantă pentru bucătărie

 

Anumite modele de uși din această colecție conțin sticlă opacă, care este ideală pentru interioarele simple, elegante, care tind să fie atât practice, cât și stilate.

 

Usi de tip gambar, uși duble glisante

 

Ușă glisantă

 

Poți opta și pentru o ușă în stil rustic din lemn, care tinde să transmită un sentiment mai tradițional, oferind în același timp o intimitate vizuală totală.

 

Ușă de tip hambar

 

Ușă de tip hambar, idei de ușă pentru bucătărie

 

Sistemul de deschidere a ușilor cu caracteristici industriale (roți metalice vizibile, montare pe perete cu șuruburi decorative mari, culoarea închisă a finisajului) completează perfect interiorul în stilul loft, grunge sau vintage. Însă dacă vrei să-i adaugi și mai mult farmec acestui sistem de deschidere, asortează-l cu ușile din colecția X de la Profil Doors.

 

Uși de tip hambar, uși glisante rustice, uși in stil grecesc

 

Cea de-a doua soluție creativă de a diviza bucătăria de living este peretele despărțitor (de asemenea, cu sistem de deschidere glisant). O varietate de stiluri, culori și materiale permit pereților glisanți să îmbunătățească orice stil de design interior.

 

Usi glisante albe duble cu sticlă, uși pentru bucătărie, usi culisante

 

Aceștia “alunecă” adesea de-a lungul unei singure șine atașate de un tavan, de porțiunea superioară a unui perete sau de doi pereți situați pe laturile opuse ale unei încăperi. Există și unele sisteme cu două șine, iar pereții “alunecă” de-a lungul șinelor atașate de podea și tavan.

 

Uși glisante

 

Usi pentru bucatarie, usi mari culisante, usi glisante

 

Te-am făcut curios și vrei să afli mai multe despre pereții glisanți? Atunci stay tuned, urmează să apară curând un articol dedicat.


Însă până atunci, descoperă mai multe modele de pereți despărțitori în secțiunea Pereți despărțitori sau uși glisante în secțiunea Uși de interior, iar dacă ai întrebări, ia legătura cu consultantul Etalon: +40 (755) 476 598

arrow
Suna acum Cere oferta