Cele mai frecvente GREȘELI la alegerea ușilor de interior care costă bani, timp și nervi.

23 January, 2020 Mariana Melnic Usi de interior ce greseli sa nu admiti.

Renovarea sau construcția casei este una din cele mai grele încercări în orice familie. Poate fi un proiect de testare atât al fiecărui mebmru al familiei, cât și a unității echipei pe care o formați. Dar, ca să nu te expui prea tare stresului și emoțiilor negative, mai bine caută să eviți greșelile cele mai comune. Știi vorba veche "tot pățitu-i priceput"? Păi, iată, am adunat toate pățăniile celor cu care am lucrat în ultimii ani, și am format un top al greșelilor de evitat. Am venit și cu soluții, recomandări, bazate pe argumente. 

Acesta este topul greșelilor admise de cei mai mulți la construcție sau renovare a caselor:

  1. Amânarea alegerii și comandării ușilor de interior. 
  2. Tratarea cu puțină seriozitate și dezinformare. 
  3. Preluarea măsurătorilor greșite
  4. Directii de deschidere nechibzuite
  5. Economisire irationala pe calitatea materialeleor de faricatie si a tehnologiei
  6. Alegerea feroneriei ieftine

 

Hai să le discutăm pe rând. 

AMÂNAREA ALEGERII ȘI COMANDĂRII UȘILOR DE INTERIOR. 

Această greșeală vine mai degrabă din necunoștință și lipsă de experiență. Până a avea propria mea experiență de renovare a apartamentului, am crezut că ușile de interior sunt gata făcute, aranjate frumos pe rafturile magazinului de materiale de construcții, și eu trebuie doar să vin să le văd, să arăt cu degetul și să zic "Pe alea le vreau, 5 bucăți vă rog!"

Dar nu a fost deloc așa în practică, pentru că am avut mărimi ale golurilor de ușă nestandard, pentru că mi-a plăcut o culoare dar aș fi vrut să fie pe alt model, oferta era atât de mare, dar nu se potrivea cu așteptările mele. Ușile de pe stoc erau multe dar nu neapărat de cea mai bună calitate. Și așa am ajuns la concluzia că, dacă vreau uși bune, calitative, potrivite pe mărimile golurilor noastre și exact conform designului pe care mi-l doream - trebuie doar să le comand. 

Oferta producătorilor de uși este foarte variată, de exemplu producătorul pe care îl reprezentăm noi, ProfilDoors, are peste 2500 de configurații de modele, texturi și culori. Ca să faci stocuri din această paletă trebuie să investești enorm, însă nu toate configurațiile sunt populare. Plus nu e ecologic să produci atâtea uși și să le ții depozitate sperând că se vor vinde. 

RECOMANDARE - Dacă ai deja designul apartamentului, fă un tur al magazinelor de materiale, alege tot ce vei avea nevoie, verifică termenii de livrare și comandă din timp materialele, în funcție de termenul de livrare și în concordanță cu timpul de efectuare a montărilor/lucrărilor. Ușile de interior produse la comandă se livrează în medie în 6-8 săptămâni. Nici nu e nevoie să ai toti banii, lași doar avans și achiți restul la livrare. 

 

TRATAREA CU PUȚINĂ SERIOZITATE ȘI DEZINFORMAREA 

Noi românii suntem superficiali în procesul de alegere sau de decizie, acest lucru fiind în detrimentul nostru la deciziile pe termen lung, pe care suntem nevoiți să le luăm. Astfel că ajungem să considerăm că alegerea ușilor nu constituie un element atât de important sau dificil. Dar alegerea ușilor e foarte importantă atât ca și calitate cât și ca timp de livrare din momentul comandării.

De multe ori alegem vizual, fără a ne interesa caracteristicile produselor. Alte ori alegem doar să scăpăm de corvoada asta și ne trezim că aruncăm banii pe niște produse care pe lângă faptul că nu sunt conforme cu așteptările noastre, gradul de uzură al acestora își pune amprenta prea repede. Așa dar e anevoios procesul de selecție a furnizorilor și al modelelor, însă nu faceți rabat de la calitate, doar pentru grabă sau economie. Că doar vrem uși frumoase și funcționale pe 10-20 de ani, nu?

 

PRELUAREA MĂSURĂTORILOR GREȘITE

Măsurătorile golurilor de ușă sunt esențiale, de ele depinde cât de bine se vor potrivi ușile la montare. Nu vrei să te trezești că sunt mai mari sau mai mici decât golul, sau tocul nu e suficient de lat, sau poate chiar prea lat pentru grosimea zidului. E ok să faci singur măsurători când ești încă la etapa de ofertare, pentru a ințelege prețul maxim estimativ. Dar până a semna contractul de comandă a ușilor invită specialiștii noștri pentru ca ei să măsoare toți parametrii necesari ușilor.

 

DIRECȚII DE DESCHIDERE NECHIBZUITE

De foarte multe ori se omite sau se greșește direcția de dechidere a ușilor. De multe ori nici nu se știe bine ce mobilier va fi amplasat în imediata apropiere a ușii. Și așa se întâmplă, că numai după ce se montează patul în dormitor, îți dai seama că ușa lovește patul la deschidere. Sau în baie nu mai ramâne suficient loc pentru deschiderea ușilor. Pentru asta e foarte bine să gândești de la bun început fiecare detaliu. Dar chiar dacă ai omis acest lucru, cu noi poți fi liniștit - ușile ProfilDoors au deschideri versatile, grație tehnologiei balamalelor italiene 3D de la AGB. Adică poți decide direcția deschiderii la momentul montării ușilor. 

ECONOMISIRE IRAȚIONALĂ PE CALITATEA MATERIALELOR DE FABRICAȚIE ȘI TEHNOLOGIE

În copilărie tata zicea: "Suntem prea săraci ca să cumpărăm obiecte ieftine". Pe atunci mi se părea irațional, pentru că poți cumpăra mai multe dacă alegi mai ieftin. Dar viața m-a învățat, însă, că obiecte pentru care poți economisi, sunt cele de care ai nevoie pe termen scurt. Dar sunt obiecte care trebuie să reziste mulți ani, iar pentru acestea nu faci economii. Când vine vorba de casă, sunt obiecte la care nu poți economisi categoric, iar din această categorie fac parte ușile și pardoselile. De multe ori casa deja pare bogată dacă are o podea bună de calitate și uși frumoase și durabile, mobilierul doar va completa decorul și este mult mai ușor de schimbat periodic.

ALEGEREA FERONERIEI IEFTINE

La capitolul feronerie se economisește cel mai des. Alegerea feroneriei e la fel de importantă ca alegerea ușilor, dacă nu chiar mai important. De ce? Pentru că nu ne dorim închideri zgomotoase sau sisteme de închidere, care din punct de vedere funcțional, lasă de dorit. Tendințele actuale urmăresc delimitări sau etanșeizări ale spațiului cu sisteme silențioase și mascate. Și care sunt rezistente la influența factorilor externi ca și umiditatea etc. Tehnologia evoluează, astfel că mecanismele de deschidere, nu mai sunt doar de deschidere/închidere, dar au și extraopțiuni de funcționalitate. De exemplu de reglare/ajustare a foii de ușă tridimensional în raport cu nivelul tocului de ușă. Adică dacă foaia de ușă își schimbă cu câțiva mm parametrii, nu mai e o problemă gravă de închidere, pentru că se poate regla simplu cu o șurubelniță. Ei dacă tehnologia îți oferă atâta eficiență, de ce ai alege altceva?

arrow
Suna acum Cere oferta